Menu
 
RSI
 
 
Home
Assortiment
RSI
Oefeningen
Bedrijven
Contact

 

RSI
De Powerball is bij uitstek geschikt voor mensen die lijden aan RSI (Repetitive Strain Injury), zoals het Carpal Tunnel Syndrome Rotator Cuff Syndrome, Tenniselleboog of Golfelleboog.
RSI kan worden opgesplitst in 2 hoofdvormen, te weten:

1) Dynamische RSI
2) Statische RSI

Dynamische RSI ontstaat door herhaaldelijk lange tijd achtereen dezelfde beweging uit te voeren. Zoals bijvoorbeeld kassapersoneel, lopende-band medewerkers, slagers en postsorteerders. Voor deze categorie geldt over het algemeen in eerste aanleg rust. Later kan de Powerball uitstekend gebruikt worden om weer spierkracht en coördinatie op te bouwen.

Statische RSI ontstaat door een continue spierspanning, waardoor men als het ware alles “op slot zet”. Hierdoor bevindt er zich onvoldoende zuurstofrijk bloed in de spieren en kunnen de afvalstoffen niet worden afgevoerd, wat resulteert in RSI klachten. Vooral mensen die veel werken met de computermuis hebben last van de statische RSI vorm (hier komt de benaming “muisarm” vandaan). Voor deze categorie is de Powerball uitermate geschikt.

Aanvankelijk bestaat er een duidelijke relatie tussen de werkzaamheden en de klachten. Wanneer de klachten ernstiger worden, houden de klachten ook na werktijd aan en verstoren zelfs de nachtrust. De pijn treedt op bij allerlei taken. Bij zeer ernstige klachten is de pijn altijd aanwezig, zowel bij werkzaamheden als bij rust. Zelfs lichte huishoudelijke klusjes zijn onmogelijk geworden.

Ook bij diverse sporten komt statische belasting van de spieren voor, zoals bij golf en tennis. De klachten beginnen voornamelijk met tintelingen in de vingers en handen, een koud gevoel in de handen en onderarmen of een zere pols. De klachten kunnen verergeren tot stijfheid, krachtsverlies en chronische pijn in handen, armen, schouders, nek en bovenrug.

Amerikaanse chiropractoren en fysiotherapeuten gebruiken de Powerball al jaren met succes in hun praktijk als hulpmiddel bij revalidatieprocessen en zijn uitermate enthousiast over de resultaten en vooruitgang bij hun patiënten. Mensen die lijden aan Reumatoïde Artritis c.q. Artrose ondervinden vaak pijnverlichting wanneer ze trainen met de Powerball!

RSI staat momenteel volop in het middelpunt van de belangstelling, maar het verschijnsel bestaat al eeuwen. Veel monniken hadden door het overschrijven van de bijbel soortgelijke klachten. De Italiaanse arts Ramazzini rapporteerde rond 1700 al gevallen van RSI bij monniken, wat men destijds "schrijverskramp" noemde.

Om klachten te voorkomen is een afwisseling van werkzaamheden en werkhouding een goed advies. Ook adviseren wij om uw werkplek “ergonomisch” in te richten en voldoende pauzes te nemen om de spieren te ontlasten, zogenaamde “micro-pauzes”. Door in deze pauzes meerdere malen per dag gebruik te maken van de Powerball krijgen de spieren in handen, polsen, armen en schouders door deze dynamische beweging weer voldoende zuurstofrijk bloed. Tevens kunnen door deze oefening de opgehoopte afvalstoffen worden afgevoerd. Op deze manier wordt RSI voorkomen en vaak verholpen!

Hoewel de meeste mensen baat hebben bij de werking van de Powerball zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. Indien men, om wat voor reden dan ook, reeds klachten heeft in de hierboven genoemde lichaamsdelen adviseren wij u een arts te raadplegen, alvorens u gaat trainen met de Powerball. Powerball.nl aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid, verplichting of aansprakelijkheid voor blessures door gebruik van dit product.


 

Powerball.nl Powerball@digitalrevolution.nl